Diensten

Sanitair

01.

Bent u bezig met een nieuwbouw of heeft u renovatieplannen? Dan bent u wellicht op zoek naar een sanitaire oplossing.

Geerinck DM biedt vakkundige begeleiding bij de installatie van uw sanitair, dit van het leidingwerk tot de volledige afwerking van uw badkamer. Zo zorgen we voor functionele oplossingen en een mooie afwerking.

Verwarming

02.
Geerinck DM biedt totaaloplossingen aan voor uw cv-installatie. Samen met u worden de verschillende opties en energiebehoeftes besproken:
  • verwarming op gas
  • vloerverwarming en/of radiators
  • warmtepomp
Onderhoud: Degelijk onderhoud is uitermate belangrijk voor de goede en zuinige werking van uw installatie. Wettelijk is het ook verplicht om tweejaarlijks een onderhoud te laten uitvoeren door een erkend technicus gasvormige brandstof. Onze medewerkers beschikken over de juiste erkenning voor het onderhoud van uw gasketel.

Wij zijn erkend Vaillant-installateur.

Logo Vaillant - Geerinck DM

Ventilatie

03.

Ademen zonder zorgen

Correcte ventilatie van uw woning is een vak apart. Om gezonde lucht in uw woning te hebben is het belangrijk om te ventileren. Even een raam open zetten? Op het moment dat je het raam sluit, is de frisse buitenlucht alweer verdwenen. Het is belangrijk om 24uur per dag te ventileren.

Een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van gezonde lucht en voert de vervuilde lucht af. Bovendien is ventilatie noodzakelijk in goed geïsoleerde woningen om vochtproblemen te vermijden.

Wij stellen u graag twee mogelijkheden voor:

Verse lucht wordt naar binnen gebracht via roosters in muren of ramen.  De gebruikte binnenlucht wordt vervolgens mechanisch afgevoerd.

Bij een ventilatiesysteem D gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht via twee ventilatoren. De verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen.
Het grote voordeel van een ventilatiesysteem D is dat de buitenlucht eerst op een aangename temperatuur wordt gebracht vooraleer ze de woning binnenkomt. Dat heeft een positief effect op het E-peil van je woning. Er komt namelijk geen koude lucht meer binnen.

Warmtepomp

04.

Geerinck DM zet sterk in op hernieuwbare energie. Anno 2022 zijn warmtepompen een goede investering om een hoge energiefactuur tegen te gaan.
Een warmtepomp zet de beschikbare energie uit de omgeving efficiënt in voor de verwarming van je woning of de productie van sanitair warm water. Daarnaast kan een warmtepomp ook gebruikt worden om te koelen.
Met een warmtepomp ben je klaar voor de toekomst.

Geerinck DM plaatst zowel…

Deze warmtepompen halen warmte uit de omgevingslucht. Lucht/water-warmtepompen zijn het eenvoudigst te installeren, omdat er geen boringen nodig zijn. Bovendien kun je kiezen voor een model met of zonder buitenunit, waardoor de plaatsing bijna overal mogelijk is.

Bodem/water-warmtepompen ofwel geothermische warmtepompen maken gebruik van de energie uit de grond om een woning en/of sanitair te verwarmen.

Hybride systemen dwz een warmtepomp in combinatie met een andere energiebron zoals een bestaande gasketel waarbij de regeling continu nagaat wat de meest voordelige energiebron is.

Een warmtepompboiler is een lucht/water-warmtepomp die specifiek ontwikkeld is om sanitair water te verwarmen.

Om voor je verwarming volledig te rekenen op een warmtepomp, is het essentieel dat je huis goed geïsoleerd is. Een warmtepomp werkt namelijk op lage temperatuur, dus is het noodzakelijk dat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat. Je ziet dit systeem dan ook vaak in nieuwbouwwoningen.
Een hybride warmtepomp is heel geschikt voor bestaande woningen – met een lagere isolatiegraad – of huizen die een beperkte renovatie ondergaan hebben. Het grootste deel van het stookseizoen zal ook bij die woningen die warmtepomp werken, maar op koude winterdagen is er een ketel nodig voor de hogere warmtevraag.
Onze installateurs bekijken graag de mogelijkheden samen met u.

Mogelijks komt u hiervoor in aanmerking voor een premie.

Onze partners: Vaillant, Daikin.

Airco

05.

Een airco of lucht-lucht warmtepomp kan verwarmen en koelen. Wil je uw huis verwarmen, dan kan de buitenunit zelfs bij koude temperaturen warmte uit de buitenlucht naar binnen brengen. Wil je uw huis afkoelen, dan zal de binnenunit de warmte uit de binnenlucht afvoeren naar buiten.

Veelzijdig en duurzaam

De veelzijdigheid en duurzaamheid van een airco maken het een interessante investering. Ideaal voor een renovatieproject, extra koeling in een nieuwbouwwoning of zelfs een bijgebouw. Een airco is een compacte oplossing om je woning te verwarmen.

Onze partners: Daikin, Midea

Badkamer -renovatie

06.

Heeft uw badkamer zijn beste tijd gehad? Geerinck DM hernieuwt uw badkamer van A tot Z (uitbreken oude badkamer, hernieuwen leidingen, vloeren, betegelen, plafond en meubels plaatsen).
Zo krijgt uw badkamer een volledig nieuwe en hedendaagse uitstraling, volledig op uw maat en volgens uw wensen.

Ook het ombouwen van uw huidige badkamer als u een dagje ouder wordt, behoort tot de mogelijkheden. Er gaat niks boven het comfort van onze eigen thuis.
Vergeet hierbij zeker niet dat u waarschijnlijk in aanmerking komt voor een renovatie- of aanpassingspremie via de Vlaamse Overheid.

Mobiele badkamer

07.
Ga jij je badkamer renoveren of verbouwen? Huur een mobiele en tijdelijke badkamer om in alle comfort en luxe je verbouwingswerken verder af te ronden. Onze mobiele badkamer is ruim. Ze is voorzien van een douche, handwastafel + spiegel en toilet.

Kwalitatieve merken

Hoe werkt een warmtepomp?

Stap 1 De warmtepomp haalt warmte uit de omgeving

Een warmtepomp haalt gratis energie uit de omgeving. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem ofwel uit de lucht.

Bij systemen die hun warmte uit de bodem halen, wordt die omgevingswarmte via een vorstvrije vloeistof in leidingen naar de warmtepomp gestuurd. Een bronpomp zorgt voor de circulatie in de leidingen. Maakt het systeem gebruik van de warmte uit de omgevingslucht? Dan zorgt een ventilator ervoor dat die warmte kan worden opgenomen.

Stap 2 Het koudemiddel warmt op

In een tweede fase wordt de omgevingswarmte naar een verdamper getransporteerd. Dat onderdeel is gevuld met een koudemiddel dat de omgevingswarmte meteen opneemt. Het koudemiddel heeft een zeer laag kookpunt en verdampt dus snel. Het verdampte koudemiddel komt vervolgens terecht in een compressor die de druk verhoogt.

Stap 3 Je hebt warm water én verwarming

In een derde stap wordt de warmte van het verdampte koudemiddel gebruikt om je verwarmingssysteem aan het werk te zetten.

Stap 4 Het verhaal begint opnieuw

In een laatste fase heeft het koudemiddel al zijn warmte afgegeven en is het opnieuw afgekoeld. Daardoor wordt het verdampte koudemiddel weer vloeibaar. Een expansieventiel verlaagt de druk op de vloeistof, zodat de hele cyclus kan herbeginnen.

Warmtepomp - Geerinck DM

 

Kan je je er maar weinig bij voorstellen? Beeld je een warmtepomp dan in als een omgekeerde koelkast. Alles in de koelkast koelt af en de achterzijde van de koelkast warmt op (voel maar eens aan de achterkant van het toestel).

No, thank you. I do not want.
100% secure your website.
Powered by